Kulinarne

HAZARD KUCHENNY. Gra zespołowa z przygodami

Zapraszamy do gry kuchennej. Zasady mimo, że niesprawiedliwe, są bardzo proste 😉

Dzielimy się na grupy. W każdej grupie są 3-4 osoby. W spiżarni czekają na nas paczki – niespodzianki z produktami spożywczym (każda jest inna). Oznaczone są numerami. Nie wiemy co w którym pakunku się znajduje.

Losujemy numer paczki i tu zaczyna się zabawa.
W każdym pudle są 3 produkty, z których musimy ugotować pyszne danie.
Mamy 15 minut, żeby wymyślić je, a następnie na „czarnym rynku”, wymienić, wykupić, przehandlować niezbędne dla naszej potrawy komponenty.
Ktoś będzie miał 3 kg soli, inny 15 kg marchewki, czy 2 paczki ryżu.
Przez 15 minut zapanuje wolna amerykanka, czyli wszystkie chwyty dozwolone w zdobywaniu pożywienia.
Po tym czasie zaczynamy gotowanie.
Każda grupa ma 1,5 godziny na stworzenie dania godnego trzech gwiazdek Michelin. Kolejny etap, najmilszy dla podniebienia, to degustacja dań i wybór najsmaczniejszego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *